Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En förlegad julsaga i frigolit

 

Se herdar i färd en decembernatt
i jakten på största stjärnan
Krubban nu pryds utav julklappspapp
som tecken för julens kärna

Den skensankta Lucy vår framsida pryder
sedan insidan blivit en myt
Ja tanken är det som i sanning betyder
för vår tonårsidolfavorit

Då fader och mor sen länge är
slavar åt kommersialismen
Förälderns roll är att vara där
och köpslå i vårdnadstvisten

Två skäggiga gubbar nu gråter ikapp
traditionen blev ej som de tänkt
Julspelet byggs i kulisser av papp
till ett budskap som vi har förträngt




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-21 11:01



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Wow....ja!!! Denna insikt borde komma till fler. Underbart!!/B
2008-12-26

  Jan Linderoth
Ho Ho Ho! Hur jävla bra somhelst! Nu finns "hej tomtegubbar "på "Singstar!"
2008-12-21

  tom boreland
en blandning av midvinterblotens
frosseri
oc h kommersialismens
sämsta sida

bra daniel
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP