Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus

Ljusen måste brännas
                    till markeringen
    lagen undgår
                         ingen
          det måste vara proportionellt
          december måste synkroniseras inför förlossningen
    tröttsamt
            att vara ljusets väktare
            att aldrig låta mörkerseendet ta vid
  men mina pupiller står fåniga och gapar
                              blir aldrig mättade
             det blå trådmönstret spricker
                                                            nästan
                ljuset svämmar in
                                                  sväljs
         formen ändras
                                  nästan till oval
              observationer från ett globalt perspektiv:
                           det sipprar snarare in
        mörkerseendet
                                är standardiserat
                                                om man räknar på det
          bara inte precis här
                              vi står och gapar
              har ändå inte lärt oss transferens
              har dubbel uppsättning
                            så att inget går till spillo
      mina är dock
                                   defekta
                  inte riktigt sälskinnsblå
                           mer sulfat
        står ändå och gapar
          december måste synkroniseras inför förlossningen
                                   efter den:
                                   ett skri




Fri vers av Pontus Landström
Läst 781 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-12-21 14:16



Bookmark and Share


  Elin R
upplägget är mycket sympatiskt
när orden flyter i korta rader och
trots avhuggna meningar rinner texten
2008-12-25

  Johan Pollnow
ibland ser jag hur du tänkt.
det är ju förståss både bra och dåligt.
2008-12-21

    Vilhelm Kvist
finner inte rätt ord....
vill bara säga att det var jävligt bra läsning!!
2008-12-21

  vera gade VIP
ett perfekt avslut:
efter den
ett skri
så viktigt efter en lång och innehållsrik dikt
bokmärkes
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström