Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

var mozart kär?

Rummet var tomt på folk.
Långt borta hördes stolar som drogs,
bord som släpades,
människor som pratade.
Avlägset.
Som från en annan verklighet.
I rummet var det bara vi.
Du, jag och ett piano.
Noter från ett annat liv,
en brun pianopall,
svarta och vita tangenter.

I musiken förenas vi.
Där finns inga lagar,
inga regler,
inga åsikter
kring hur saker och ting borde vara.
Inga kvar eller förväntningar.
I musiken förstår vi varandra.
Vi konverserar, samtalar.
Ibland hamnar vi i samma oktav.
Fingrar stöter ihop.
Vi skapar något,
något bra.
Atmosfären i rummet fylls av musik
och något mer.

Kärlek?




Övriga genrer av flickanmedmusiken
Läst 342 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-21 16:46



Bookmark and Share


  korpfjäder
Den kärleken, den som smeker toner och njuter tangenter...
Tror aldrig jag läst någon text förut som beskriver pianistens sinnliga njutning på det här sättet. Och jag känner igen min egen känsla i varenda ord du skrivit.
2010-04-02
  > Nästa text
< Föregående

flickanmedmusiken
flickanmedmusiken