Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur mår du

 

Hur har du det?

- Jotack, det går väl (fan jag vill att evigheten hämtar mig)

Var ska du fira jul?

- Det är inte bestämt än (finns inget att fira längre)

Det är ju tur att du har din mans släkt och hans barn att umgås med.

- Ja precis (när mannen dör försvinner ALLA men det slipper du veta)

Vi kanske ses någon dag?

- Ja det gör vi säkert (inte kommer du att höra av dig i alla fall)

God jul då

- Detsamma till dig och hälsa alla

Det ska jag göra. Och du med (finns inga att hälsa till)




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2008-12-22 22:26



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
dina ord beskriver isklya och ensamhet i hjärtat.

Eva
2008-12-23

  Gunnar Norrman
Ingen kan genomskåda klichéer och meningslöst tomprat som Du. Starkt, modigt och mycket rakt. Tänker på dig i jul! Kram
2008-12-23

  Cosmic Johanna
Fint skildrat om något mycket svårt...griper tag i hjärtat.
2008-12-23

    sunnanvind
Känns ont att läsa! Ironin darrar av bakomliggande sorg...
2008-12-23

  Njord
Klarsynt och ironisk. Men ändå känns din text inte sorglig utan mer protesterade. Du skriver så sarkastiskt om hur våra klicheer slår igenom i vårt beteende
2008-12-23

  Teresia Ridell
Sorgligt. Mm..hur ofta slänger vi inte ur oss artighetsfraser som egentligen inte betyder så mycket ?
Sänder en kram till dig !
2008-12-23

    Erika H
River hårt. Kallt.
Och denna tystnad som inte går att läsa mellan raderna på för det finns bara tomhet. Tomhet och ensamhet.
Det gör ont.
Denna julefrid, denna högtid att fira tillsammans. Men vem kan man undra ibland. Och ändå kan man sitta totalt ensam i ett rum fullt med folk.

Välskrivet. Ligger precis på gränsen. Darrar till. Berör!
2008-12-23

  glittertindra
jo.. det kan vara en otroligt ensam tid detta... det är för upphaussat.. blivit omänskligt och opersonligt bland alla måsten...
2008-12-22

    Guds barn
jag mår iaf skit
2008-12-22

    ej medlem längre
Denna texten påminner mig lite om en text i ungefär samma tema som jag skrev för några år sedan... jag kan känna igen mig i det du skriver. Tomma fraser som utbyts, ingen som har tid eller lust eller ork att titta djupare än på ytan. Så kan det verkligen kännas ibland... sorgligt. Bra skrivet!
2008-12-22

    Lindizz
berörande stark text, finns inga ord att skriva för den här ensamheten och sorgen. sänder dig en varm kram.
2008-12-22

  Trädflickan
Oj oj så ensamt det låter.
2008-12-22
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP