Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
alla har inte en god jul...en del har ett helvete. man ska vara tacksam att man har det bra


"Lillasysters melankoliska julafton"

Under granen sitter lillasyster med skrapade knän.
Hon gömmer sig, vill inte se jultomten.
Julen är kommen, min finns inte här.
Mamma tvättar kläder i diskhon.
Vattnet rinner rött där.

Pappa sitter med flaskan i hand.
Tittar på en svart tv-skärm.
Ingen vill säga ett knyst.
Utomhus skrattar grannarna.
Men hos lillasyster är det tyst.

Hos lillasyster finns ingen julefrid.
Och storasyster ligger stum i sin säng.
Hon vet vilket datum som är kommet,
men vill inte ha någon juletid.






Fri vers av MemoryLane VIP
Läst 441 gånger
Publicerad 2008-12-23 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MemoryLane
MemoryLane VIP