Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På shakespeares tid kunde en man "gå i kloster" - och mena att han skulle besöka en bordell - vilket kastar ett annat sorts skimmer över repliken "gå i kloster, Ofelia" än vad man kanske i allmänhet menar...


En psalm till Korpfjäder om julfriden som blev över när klostret stängde


Ett skrik i nattens kylda skumhet
produkten av en horas dumhet
ett mord
ett ord
och klostret har förjagat
det manligheten klagat
men gatans stenar ropar ”varde jord”

Ett ljus av satans sända stöpform
de trötta ord som bildar köpstorm
ett rop
en grop
och fallet blev förljuget
när ordet sagt förfluget
och himlens korpar söker änglars hop

Ett skrik i födslovåndans smärta
förbannelsen i moderns hjärta
ett kött
förött
av stjärnans ljus förvillat
det kärlekslekar stillat
och krubbans ströhalm doftar strävt men sött




Fri vers av halmstrå
Läst 340 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-23 23:05



Bookmark and Share


    papillon
Vilken rytm - i alla fall jag hör orgelns rop i kortraderna som är väldigt snyggt infogade och som klingar ut i strofernas sista rad. Jag letar i huvudet efter en psalm ur psalmboken men kommer inte på vilken.
2008-12-25

  korpfjäder
Korpen lämnar sin fjäder!
Skulle gärna sjunga den psalmen i julnatten för att få någon sorts jämvikt i allt det sockersöta
Du behövs du!
2008-12-23
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå