Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dom sa: plantera pianotangenter i jorden

I
showen fortsätter;
den tunga röda sammetsridån rasar
ner och kväver alla på scenen

publiken väntar, äger endast ryckiga mungipor

II
mina ögonbryn är blyertsstreck
ditmålade av säljaren
som tyckte att mitt ansikte var så blekt att
man nästan måste kisa,
precis som ett pappersark, sa han.

III
vissa rycker vingarna av änglar
vissa lyssnar bara på suset
vissa dundrar så bräckligt de bara kan
rakt in i himlen




Fri vers av gultparaply
Läst 549 gånger
Publicerad 2005-08-21 01:57



Bookmark and Share


  njila
Som inspicient på teater har jag hur kul som helst åt I i ena ögat och vet hur sant det är i en djupare betydelse i det andra ögat.
Jag personligen tycker att femte meningen i II inte behövs.
Att något är så blek så man måste kisa, underbart, det klarar sig sjävt!
Och III, Ah! jag måste spara!
Jag upplever de tre delarna som helt fristående vilket drar ner mitt betyg. Men jag kanske missat något. Varje del för sig skulle fått högre.
Jag är riktigt förtjust i första!
2005-08-28
  > Nästa text
< Föregående

gultparaply