Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rannsakan

Hon stod där naken
avslöjad inför sig själv.

Är detta Jag?

ett skrik
en förvriden själ
en skövlad kropp.

Men jag ville ju så väl.

Sanningen var min lögn.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-26 17:09

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  KristinaE
ja, du - vad är sanning och vem äger den?
2008-12-29

  Rachel Roth
vilket stark text..!!

sanningen var min lögn
ord att begrunda..
2008-12-27

  Björn Nilsson VIP
Jag tittade i Hellquists "Svensk etymologiska ordbok" och fann att den ursprungliga betydelsen av "rannsaka" var att genomsöka ett hus, särskilt efter tjuvgods. Hur mycket av det vi bär på inom oss är tjuvgods från annat håll, kanske saker som vi hängt på oss för att dölja vem/vad vi egentligen är? Blir vi bättre eller sämre om tjuverierna avslöjas? Och spelar det roll hur och av vem de avslöjas? Är jag kanske min argaste åklagare?

Det torde vara plågsammare att göra ont när man önskar vara god än när man är ond för att man vill göra ont. Livet är en tung säck att släpa på ibland, speciellt om man funderar bakåt på vad man egentligen har haft för sig.
2008-12-26

  Njord
Svårt att se sig själv i sanningens ljus. Men när det sker måste man vara tolerant.
2008-12-26
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP