Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hatar dig, men det betyder inte att jag inte älskar dig

Du förföljer mig i varje steg jag tar
och jag vet
Att det här var det bästa
Men jag är låst i min förvirring
För ena halvan av mig
Vill vända världen mot dig
Och andra halvan
Vill bli din bästa vän
Skratta med dig
Prata med dig
Dela med mig

Nej
Jag är inte kär i dig längre
Du förstörde det
Men jag tror ändå
Att jag på något sjukt sätt
Älskar dig lite ändå

Det gör så ont
Att sätta ner fötterna på platser där vi vandrat
Det gör så ont
Att se stället där vi kysstes första gången
Det gör ont
Att gå genom trädgårdsföreningen en gång till
Två och en halv månad senare

Kommer du ihåg den gången?
Vi satt på den där bänken hela eftermiddagen
Det var första gången vi träffades nyktert
Och jag var lika förvirrad då
Fast på ett annat sätt
Jag tror att jag var den osäkra då

Du kommer ihåg den här gången
Även om du kanske mest vill glömma
Jag satt på en bänk
Och du stod framför mig
Med blicken låst i dina blåa converse
Och vi följdes åt till trädgårdstorget
Än en gång
Och jag hade svarta ränder på kinderna
Och jag nuddade din hand
En sista gång

Nu är du borta.




Fri vers av Dear Prudence
Läst 525 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-12-27 10:57



Bookmark and Share


  Novemberrus
åh fint!
2011-06-16

  hets
fin
2009-07-24

    innerlight
Åh, som jag känner igen mig. texten är enkel och fångar just det där...den där känslan som gör ont fast samtidigt värmer.

"Det gör så ont
Att sätta ner fötterna på platser där vi vandrat"

Det gör det sannerligen, ändå envisas man med att söka upp de platserna.
Fint skrivet.
2009-01-03

    Anonym skrivare
..känner igen mig..
2009-01-02

    som du
mycket bra. känner igen känslan
2008-12-27

  Fånga dagen
vackert om den kärleken som gör så ont ibland
kram ak
2008-12-27

  notsomad
Första stycket är fantastiskt, som en snygg soulsång :)
2008-12-27

  Ola Rydberg
Ja du berör
starkt
2008-12-27

  Andunelen
En text som berör något oerhört, helt underbart vackert och smärtsamt.
2008-12-27

    Melona
så jävla fint...

som kärlek
2008-12-27

    deb8
Love hurts och det får du fram väldigt bra i din text. Allting som plötsligt vänds till vemod som lyckan har berört. Du skriver insiktsfullt och ärligt..
2008-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Dear Prudence