Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vet att det inte är jazz men att lyssna med fingertoppar är något jag ska lära mig

jag vet en lägenhet utan plastpåsar
där hon tvingas bära mina saker i kassar
från systembolaget

i en sån lägenhet kan jag inte se kärlek
när hon döljer blåmärkena med smink (eller tårar)
kan inte längre älska en sådan kall plats
även om hon står rakast i ryggen av alla
En ryggrad ihålig av sorg kan inte bära din kropp


*

era ögon är för stora
blir som slemmiga fiskar som pressar sig ur skallen
ackompanjerad av den halvöppna bleka munnen
försöker locka till sex men blir en sträv tunga
i saliv

det går för fort och jag har aldrig älskat så konstigt
förut
igen

med de ögonen kan du aldrig bli äldre än jag
dina ögon skickar dig automatiskt ett steg ner på min stege
kan inte hjälpa det
och inte du heller

trasiga själar ger trasiga bilder
jag säljer också mig själv med sex
men jag låter aldrig läpparna sära på sig
utan fukt




Fri vers av kaptenen
Läst 416 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-27 18:04



Bookmark and Share


    BaraOrd
shiat
Galet vackra formuleringar, och en väldigt bra dikt. Det känns verkligen som om du blottar dig på något sätt, vilket gör att dikten känns väldigt unik och genomtänkt.
Skitbra!
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

kaptenen
kaptenen