Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i tidens djup, på botten av en själ

Tiden snabb - eller bara kort?

Livet en vandring
- eller är det bara tiden som går?

Vi glider på ytan
rörs av vindens våg
följer med
vart den för oss

Men ibland vill man stanna upp
dyka ner under ytan
Se helheten
Bakom allt det där
som andra tar för givet

Känna efter
det andra vill förtränga
Ta smärtan
Smaka på den
Omfamna
- det andra springer ifrån
Leta efter
- det andra vill undvika
Detaljstudera
- det andra stressar förbi

Böja sig ner, lägre
för att möta blicken
som tittar ner i marken
Inte längre nöja sig med
enkla, bekväma svar
på frågor folk sällan menar
- när de ställer

Sorgsna ögon
sargade själar
ärliga meningar
under all den fernissa
som vi kallar lycka

Där under namnet
Där människan bakom bor

...och för en enda
EN enda gång skull
lära känna en människa

på djupet av hennes själ




Fri vers av Regular
Läst 957 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-12-27 22:02



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
levde på hoppet att själen var bottenlös.. väl skriven text, balans och eftertanke
2011-12-26

  Vici
Viktigare text får man nog
leta efter i denna vår tid
som benämnes nu...

Så vackert formulerat
dessutom!
2011-11-02

  -Ulla Tilemo- VIP
Här säger du något väsentligt, något som ger besked om vårt nuvarande samhälstillstånd
''att för en enda gångs skull lära känna en människa i djupet av hennes själ''
Hur ofta hörs/syns en sådan önskan? Det känns ibland som om det är vad man skyr mest av allt. Att få ta del av en människas djupa inre....
Din text säger sååååååååååå mycket!
2009-01-07

  Cosmic Johanna
ja det borde läras ut i skolorna, fin text, med hjärta och själ.
2008-12-30

  Bibbi VIP
Kanske finna "dolda skatter och bortglömda rikedomar"? Jes.45:3
Applåd och bokmärke.
2008-12-29

    ej medlem längre
Wow, jättebra och suveränt här tog synonymerna slut...
2008-12-28

  Thurizas
förbannat bra,mer ord kan jag inte får ur mig än så.
2008-12-28

  Blåbäret
kommer på mig själv med att hålla andan inför dina rader...hur bra som helst!...*flämtar till*
2008-12-27

  Svartsilver
så vackert min vän!
2008-12-27

  Night Soul Woman
Fint skrivet:) *applåd*
2008-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular