Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Papillon bara för att livet är starkare än döden


Pantoum i hjärtats vrede


Eldfast stål kyler blodet
hjärtats slag krossar sten
havet djupt undan lodet
själens vitnande ben

Hjärtats slag krossar sten
sprider splitter i vrede
själens vitnande ben
död i livslustans rede

sprider splitter i vrede
sjunkna ord i ditt hav
död i livslustans rede
skepp som nyss gått i kvav

sjunkna ord i ditt hav
vet att bärga det sjunkna
skepp som nyss gått i kvav
hjärtats skräck för att drunkna

vet att bärga det sjunkna
ord som aldrig blev sagt
hjärtats skräck för att drunkna
krans som sorgsenhet lagt

ord som aldrig blev sagt
havet djupt undan lodet
krans som sorgsenhet lagt
eldfast stål kyler blodet





Fri vers av halmstrå
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-28 10:25



Bookmark and Share


    papillon
"Krosar" - hur stavar jag egentligen? "Krossar" skall det vara!!
2008-12-29

    papillon
Papillon rodnar och tackar för tillägnan - detta är verkligen ett ganska läckert versmått med sina "vandrande versrader". En text som du ger stor laddning med starka bilder -"hjärtats slag krosar sten".
2008-12-29

  Carola Zettergren
URSNYGGT skaldat!!!
2008-12-28

  korpfjäder
suggestiv form det här
tänker att det bor en kärlek i den där vreden
tycker om upprepningarna, formen och rytmen.
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå