Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gaza badar i blod. Mina tårar rinner.




Mitt land rasar samman

 

Tänkte bara påminna

er alla om mitt land 

som rasar samman

folket badar i blod

palestina

gråter än idag.

 

Vet inte vart jag ska börja,

de barn som har mist sina liv

sin framtid,

eller föräldrarna som aldrig

har kunnat beskydda barnen

eller somna brevid dem

och sluta sina ögon.

 

Blod forsar på gatorna

skrik hörs från varje hus

tårarna har tagit slut,

för många år sedan

och hur hjärtat orkar än

beundrar jag dem för.

 

Mod och styrka

håller dem uppe,

mitt älskade vackra land

har blvit

ett stort

blodbad.

 

Jag kommer aldrig att

vara tyst.

Min röst ska höras,

nu idag

och för evigt.

 




Fri vers av Manal
Läst 1511 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-12-28 18:34



Bookmark and Share


  helenita VIP
Åh, stark känsla!
Känner med alla...

2015-11-13

    AA VIP
Sluta aldrig att vara tyst. // AA
2010-11-20

  peter markurth
jag känner med det folk som beskrivs här..djupt..arrafat var tillsammans med che en av min barndoms hjältar,romantiserade frihetskämpar.
2009-01-09

  Carola Zettergren
Mycket stark och berörande poesi, om människor kunde förstå att vi alla lever i det även om vi inte är där...
2009-01-05

    Fatima
Jag känner med dig min vän...och nej våra och hela världens röster ska inte tystas de ska höras och väcka mänskligheten till liv. Kvinnor och barn dör, det är sorg i varje hem i Gaza idag. Mina tankar och böner är med dig. Kram
2008-12-28

  albertina
Ännu en till viktig dikt.
Alla borde höja sina röster.
Jag har inga personliga band till Palestina men ändå.
Känner jag starkt.
Och jag lider med alla som mist någon.
Jag lider med alla barn som får växa upp i detta helvete.
När skall detta få ett slut
Tack
2008-12-28

  Svartsilver
så stark!
2008-12-28

  Stefanie Nerman
Fick gåshud av det här.
Mycket bra.
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Manal
Manal