Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Floden


Floden speglar himlens mörker
    och stjärnorna.
Stränderna syns inte mer.
Flotten grips av strömmen,
ställs under dess spira
    och makt.

Vattnet och himmelskupan
    är allt.
Här finns inte gudarna
eller de små männen av papper -
bara floden...

Ligg ner,
svep dig i filtar
ligg på de grova stockarna,
se stjärneldar frysa
    till stela prickar av frost.

Sakta brusar vattnet sin sång
som en ensling
    som bara drömmer
medan din vaka
    fylls av tomma ord
som bländar själen
    för ett ögonblick
tills dess tankarna fylls
    av himmel och flod
och allt det andra dör bort.

Står väl någonstans
    i en bergig trakt
en jätte och häller vatten
ur stora kärl
i en glad kaskad
för att skapa flodens källor?

Det vet jag inte
och var strömmen för
är ännu en fråga
    som saknar svar.
Säkert är dock
att allt följer med
i flodernas flod


-  och ingenting blir kvar.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-28 21:23



Bookmark and Share


    papillon
Floden är en mäktig arketyp, hinder och färdväg på samma gång, evighets - och föränderlighetssymbol - och ingenting blir kvar. Stark text!
2009-01-09

  vera gade VIP
tills dess tankarna fylls av himmel och flod...bokmärkes
2008-12-30

  Jessica Ebbesson
Lyriskt fulländad!
2008-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP