Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En blå fjäderlätt längtan

Det är någonting med stjärnor
och avstånd

och någonting med drömmar
och verklighet

Det är någonting som skaver
och nöter
och tröttar ut

Det är någonting med livet
och tiden

och fotspår brevid mina
med inte riktigt samma steglängd

Det är någonting som skaver
och nöter
och tröttar ut

Det är någonting med livet och stjärnor
och fotspår och sånt

som får mig söka
tröst

som får mig frysa
under öppen himmel

Det är någonting med en gråstenstung kropp
och en blå fjäderlätt längtan




Fri vers av Lia-Lej
Läst 598 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-12-30 11:21



Bookmark and Share


  aol
så vackert
2009-05-09

  Albert
oj oj vad du skriver vackert

jag tror du ska börja tro att du är bäst

i alla fall good enough
i det mesta

i att skriva poesi är du very good
it feels good i alla fall att läsa den här
2009-02-02

    snöö
Berörande text , där orden känns så nära. Jag tyckte mycket om att läsa din dikt.
2009-01-25

  Maria T
En längtan som sträcker sig till
de andliga sfärerna.
En poesi höjd över all jordisk
skönhet
2009-01-18

    Tea Alex
Sista meningen var jättefin!
2009-01-09

  Bodil Sandberg
Älskar..du skriver så galant och samtidigt så på djupet..applåder!!!
2009-01-06

  Marie Å
Det är någonting med denna dikt........ den är så bra
2009-01-03

  Bjarne Nordbö
Det är alltid något med någonting, kanske själva livet. Snyggt.
2008-12-30

  Fredrik Stillesjö
Hej Lia-Lej!

Gillar starkt. Härligt rytm. Skall höras tycker jag! Tänkvärda passager. Gott Nytt År önskar vännen Fredrik
2008-12-30

    Bellissima
Vackert med bra flyt. Skapar eftertanke. Tycker om.
2008-12-30

  Carola Zettergren
ALLDELES ENASTÅENDE...underbar form och helt ljuvlig text.. de tunga stegen som går mot en längtan...Applåder och sparas så klart!!!
2008-12-30

  Blåbäret
så snygg form och underbara uttryck...gillar mycket!
2008-12-30

    sunnanvind
Gillar hur du upprepar.Tycker om bilderna du målar upp så fint!
Speciellt dessa rader får mig i tankarna på något speciellt..

Det är någonting med livet och stjärnor
och fotspår och sånt

Kanon!
2008-12-30

  Kristina Wallbing
Men kära du!! Så fantastiskt vackert! Dina ord faller in i mig och passar så precis i min själ. Du begåvade underbara pärla till poet!
En kram full av stjärnor till dig!
2008-12-30

  mare VIP
Mycket fin.....tänkvärd.....
2008-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej