Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

November Blues Poetisk Svit (a-ikon)


Naturen i varje årstid har sitt lyriska konstverk
Oregelbunden dans virvlar löven runt i vinden
Värmer mig med en kopp och njuter av sprakande färger
Eftertänksamhetens tid nu får blomma ut i stillhet
Mörkare, mörkare om dagarna, sinnena får sin måltid
Bejakar det inre som en ljuv harmonisk symfoni
Elden doftar av tjära, i askan med folie ligger rödingen
Rikedomar du inte kan köpa endast förgylla din stund

Berikande är höstpromenaden – trots, jag sjunger blues
Ljusare är det i själen, om natten faller första snötäcket
Utbrister av glädjerus som flödar intensivt igenom kroppen
Egenskaperna i naturlagarna rör om i livskraftens grytor
Stormarna kommer och går men kärleken till livet består

Poesin speglar höstens språk med skärpa av dina ord
Omvälvande läsning i fåtöljen med filten om benen
Ekorren samlar sitt matförråd inför vintertiden nu kommer
Tänd brasa lyser upp i stugan och skuggteater råder
Inferno av kärleks törst dröms det bort ibland
Sängen uppbäddad i tomhet om natten det bär
Kyrkklockorna skall en dag klinga för oss två

Sången flödar fram av pilens noter så förnöjd
Visan skall spelas under skenet ifrån stearinljus
Inlevelse med fröjd finns melodin där i detta hus
Takten med tiden kommer dagen en dag blir töjd




Fri vers av mrKeyword
Läst 392 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-30 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mrKeyword
mrKeyword