Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men doften multnar som löv (förlorad kärlek)



och gryningen lyssnar efter dina andetag när allt du sagt har blivit skuld
du gick mig varm
famntagens återhållsamma vandring
så har minnet målat tavlan
ramen skulle varit förgylld av åren du givit mig
men löftet askades i en hastig urna

elden över himlen ville ropa ditt namn inuti mitt men munnen skyldes av skammen
hettan mellan mina händer
vreden när din kropp vände i min och älskade doften
brinnande kol på min panna
sotet skulle vitna som håret på en gammal kvinna
men stoftet lades i lund utan ristade ord

mitt finger ville följa dina konturer när landskapet lagt horisonten så nära att livet
levde min hud
som kosmos rördes av en enda tanke
stjärnhimlens ändlösa andetag
vittrar som höst vid alla de olevda dagar du gav mig att sörja
men doften multnar som löv




Fri vers av halmstrå
Läst 340 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-31 09:30



Bookmark and Share


    papillon
Elegi för violoncell och tysta tårar. Bedövande vacker.
2008-12-31

  Kristina Wallbing
Sorgligt och smärtsamt, men framförallt tungt av kärlek och längtan! Stående applåd, du begåvade poet!!
2008-12-31

  korpfjäder
så sorgligt och så vackert
stjärnhimlens ändlösa andetag...
livet... tycker om!
2008-12-31

    © Birgitta Wäppling VIP
En fantastiskt finstämd och sällsamt vemodig dikt, som lockar till läsning flera gånger.

Många är de ordvändningar och passager där jag stannar till och lyssnar efter diktens innebörd som ges lite i taget.

Slutraderna stannar kvar lite extra:

"stjärnhimlens ändlösa andetag
vittrar som höst vid alla de olevda dagar du gav mig att sörja
men doften multnar som löv"

Applåder!
2008-12-31
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå