Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efterklangen i ett estetiskt eko






























spinner ett spor och halsar en hylsa humle

bär ett blad i blom och sår ett frö i floran

lägger mina syrensträngar över mollörten

och stadiga ståndare pollinerar potenta pistiller

lockar lena liljor över ljung och lavendel

låter ett läte löpa ur min strupe

och sliter ut min nacke

rycker skallen skallen bakåt

öppnar käften

blottar tänderna

vrålar i nyårsnattens sken

en rullande rörelse räfflar röken

sången sjunger vinden viner

blåsten blåser

ylar i falsett och artikulerar in natura

lägger tungan till rätta i munnen

och slickar mina såriga läppar

vulkanväsandes

ett gram gryn i gurkan

en dos dill på rot

en luden liter lim

en gregoriansk grundton gungar i glissandot

akustikens artikulation i ackordets treklang klingar klart

gnuggar gallan i gasolen

göder grodgrönt gummigräs i gryningen

tjärar mina tårar med kåda

och kysser saven till ett serum

lutar mig bakåt i daggen

och bockar bensinen blå

parfymerad plutonium

splittrade safirflisor

högoktaninga napalmdroppar skjuter zinkskiffer i blåsyra

strimlar kärnan i katedralen och tuktar törnen i tempelsalen




Övriga genrer av Dr Jimmy Johansson The 777
Läst 780 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-12-31 16:43



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
I förfinad och estetiskt sofististikerad njutning av denna texten slås mina sinnen av paradoxen av att jag lever i en brutal värld. Jag blir förvirrad av denna motsägelse och i min enorma känslighet byggs det upp en psykosartad stämning på grund av diktens brytning mot den hårda verkligheten.


Vilken makt en dikt kan ha
2009-01-31

  Dr Drey
kvitterikvitt, här hörs fina fioler:D

Dr Allt Fiol
2009-01-21

  fågel grå
See you, meet you . .
..in Stockholm
2009-01-14

    Lars Gullberg
Hur låter föreklangen ?
2009-01-09

  Mr Lindemann VIP
Det var bra ordat detta och att meditera ordlöst inför en haiku, tror jag inte är din grej, bara så att du vet
2009-01-03

  Bjarne Nordbö
Du kan då behandla ord som ingen annan. Alltid ett äventyr att läsa dig min vän.
2009-01-03

  MeAmmie VIP
Jag känner efterklangen slå mot min gistna kropp, jag håller i en sliten gitarr utan strängar men minnet av mina spelstora dar känns så verkliga med dina ord<3/Ammie
2009-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Dr Jimmy Johansson The 777
Dr Jimmy Johansson The 777