Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ginko

Nyårspromenad -
under fötterna
knastrar fruset grus

Mellan fjolårslöv
vintergrönan vilar än -
vårblommors förstling




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-01 12:57

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Reflexmässig fallteknik: vik undan näsan, inga handleder ut att ta emot, vrid över på sidan, ta emot på överamen- allt i slowmotion!
2009-01-04

  Ulf Lagerholm
spännande grepp detta, som en triptyk eller vad det heter inom bildkonsten

som tre rutor i en tecknad serie, jag finner det gott, men det där med att farmor "slår kana" bekymrar mig en aning, betyder det att hon druttade på ändan?, och i så fall, hur gick det med lårbenshalsen?

(har bla min inkomst från äldrevården, den jag själv inom en icke alltför avlägsen framtid kommer tvingas att förlita mig till)

kramen kommer här Vera!
2009-01-03

    ej medlem längre
Fin början på året - nummer ett är min favorit ...
2009-01-01

  vera gade VIP
Vinca - som lyser med sina blå blommor tidigt, tidigt. Vittnar här med sin gröna matta om ett längst försvunnet torp invid Vrinneviskogen.
2009-01-01

  Björn Nilsson VIP
Även jag hade en härlig morgonpromenad på Djurgården. Marken frusen och frostig, men vackert solsken. Säg åt vintergrönan (ny bekantskap för mig) att ta det lugnt och inte bränna sitt krut i förtid.

RepetEtiv?
2009-01-01
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP