Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon kom













Länge fruktade jag
för Ljuset

där jag gick - ensam

med min sorg
och min jagade dröm

i natten
speglade jag mitt ansikte
som de mörka vågorna förvrängde

ja visst är det sant
att jag har fruktat för Ljuset
och önskat

att natten
skulle vara utan slut...

men

Någon kom
till mig med Ljuset
öppnade min dörr på glänt

de onda tankarnas andar finns
men det leder en stig förbi dem

där jag långsamt mötte Ljuset...
en stig
- där jag skyddad kan gå hem




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 437 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-01-01 17:37



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Jaha... här hade du svaret i din egen härliga dikt. Svaret på frågan jag ställt på den dikt du skrivit efter? den här!
Någon kommer till undsättning.. tack för fina rader!
2009-01-03

  Maria T
LJUSET bryter in i natten
och Kristus blir ett
med vår jord
en livs levande
Gudomsperson
2009-01-02

  Cosmic Johanna
En helt underbar dikt, sparar som bokmärke, den berör djupt...ett sånt underbart möte.
2009-01-02

  Sladjana Zubcevic
"Länge fruktade jag
för Ljuset"
Så vackert skrivet!
2009-01-01

  Bibbi VIP
Så underbart Michaela att "Någon" kom med ljuset rakt in i Din situation.
Bokmärke.
2009-01-01

    Maria Malm
Mycket gott att finna dessa stigar förbi de onda andarnas tankar..
2009-01-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Precis så det är
när man hittat
det, som bär
då klarar
man allt här!
2009-01-01

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

När ljuset bryter fram känns det alltid lättare. Fin text om en upplyst stig... Hälsar vännen Fredrik
2009-01-01

    Ken Cassel
Vackert Michaela

Kram
2009-01-01

  Carola Zettergren
Mycket berörande och vacker poesi!!!
2009-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius