Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tennislektioner någon


Under färgrika himlar väntade mina morgondagar. Väntade, likt solvarma (och inte alls hungriga) kopparormar. Inte särskilt farliga. Bara vackra.

När jag var barn satt jag ofta på en stor sten mitt i en kohage. Satt och såg på en värld och det, som senare skulle förvandlas till minnen. Endera satt jag där eller också var jag inne i skogen. Ibland befann jag mig också i böckernas eller serietidningarnas olika världar, som en del av hela historien. De var mina speciella ställen dit jag inte kunde ta med någon, förutom fantasin.

Fantasin finns fortfarande kvar hos mig.

Om jag idag vänder tillbaks till stenen, till skogen, till oskulden, till vindens björklövsspråk, vandrar jag på krossade minnen. Minns diffust både lek och allvar, misstag, kärlek, död och levande, episoder, kantareller, frikadeller, ja, you name it.

Men det är inte ofta jag blickar bakåt. Ofta blickar jag framåt. Det är där man kan lära. Det är där framtiden finns. I år till exempel, ska jag lära mig spela tennis.

Undrar om det är för sent för att bli proffs?




Övriga genrer av Hans w-art Westlund VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-10 10:42



Bookmark and Share


  Maria Natasja
Ah, vad bra skrivet. Att det man var i då, fortfarande finns idag, fast nu är det minnen. Visst är det väl något särskillt med att återvända till en plats där man många år tidigare varit, i barndomen. Att sätta sig på samma sten o tänka till baka, tror det är minst lika viktigt som att kunna se framåt...kanske babblar jag..Men i alla fall, bra skrivet,fin inlevelse och jag tycker denna lilla "anekdot är värd att bokmärkas...så jag gör det. Tack.
2009-01-10

  lodjuret/seglare VIP
serietidningar sa du? Sorry kom just att tänka på var jag lade senaste numret av uti vår hage, måste bara läsa den just nu
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP