Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frysboxmannen...




 

En utåt sett proper & respektabel man

med ett vänligt leende & socialt kompetent.

Med i kommunalfullmäktige, kristdemokrat.

Han hyr en stor lagerlokal.

Han samlar på frysboxar.

Han söker upp de människorna som

utstrålar mest ljus & godhet.

Han tejpar deras munnar.

Livnär sej på deras skräck.

Njuter av makten att släcka liv

& plåga Gud.

Han pinar dom länge.

Sen lägger han dom i varsin frysbox.

Han har 47 frysboxar nu.

Ser honom gå på stan med ett leende.

Läser om hans goda gärningar för

de fattiga, uteliggarna, ungdomar, ensamma.

Och jag... jag ligger stum & förlamad

& tittar på bingolotto som jag avskyr.

Sköterskorna är trötta på mej.

Önskar jag vore död.

Önskar att jag inte var synsk.

Nu ser jag honom igen.....

Nu plockar han upp en 12-årig flicka

i sin bil.... hennes leende & tillgivenhet...

Jag skriker ohörbart när jag ser honom

köra ett lik genom flismaskinen.

han gör "köttbullar" av dom.

Det rinner om hans mun.




Övriga genrer av Johan Bergstjärna VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-03 22:59



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Otäck som en rysare, som kryper in under skinnet...och vittrar om ondskans kraft, att sätta skräck i världen. Visioner av värme till den synska. Starkt skrivet om ett svårt tema.
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP