Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormar i det låsta


du spänner
bältar
nattar min själ

stormar i det låsta

ela mig hela mig
söv mig in i himlen

ser dig
du har inga
blommor i håret
inga vingar

du kysser
smeker
chockar så skönt

ela mig hela mig
hetta mitt sinne

i overkligheten har alla
blommor i håret
och vita vingar


det doftar


i verkligheten finns
inga blommor
ingen vanilj
eller vingar som lyfter


det luktar


värmen stiger
ingen tror
döda själar tiger
inget gror






Fri vers av berxper
Läst 745 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-01-04 16:02



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Du berör något långt inne i mitt hjärta. Vet inte vad men det känns bra.
2011-04-02

  aol
underbart djupt berörande skriftat,som speglar dröm ontra verklighet, litet ljus i dysterheten,
2011-04-02

    Robin Andersson
rakt av fantastiskt. Ett sant nöje att få läsa dina texter!
2011-04-02

  arie
"ela mig hela mig
hetta mitt sinne"

hur detta hela dikten slår emot

"Stormar i det låsta"

dramaturgin blir som förtöjda farkoster i natten
i stormigt hav
skaver hårt mot ytor

för att använda lite slitna metaforer

men men din dikt har varken slitna metaforer
eller lättköpta trick för att skapa effekt

utan jag måste ta orden på allvar
de känns som om de är menade så
och då blir det naket utlämnade och sårbart

och det kan man ju inte bli oberörd av

som du sa en gång
det är inte intellektet som talar
det är känslorna

vilket jag tycker vist och klokt
att höra


samt tack för i går
och poesiaftonen
det var kul
tycker jag
ser framemot nästa gång

tack
2009-01-14

  * Ammi *
ljus i mörker ..inte alltid är det som vi vill att det ska vara .. text som får mig att tänka till .. önskan om helandets kraft, var finns ängeln?
applåd!
2009-01-05

    vide
starkt skrivet... Din dikt känns mörk men ändå inte helt uppgiven. Det känns som att din dröm är borta men att verkligheten ändå också är hyfsat bra... visserligen inga blommor i håret eller vingar, men den "smeker ändå skönt"...
2009-01-05

    ej medlem längre
SNYGGT, så vackert man blir tårögd...
2009-01-04

  Mygg
Underbar titel till en text som skakar om och berör på djupet!
Overkligheten, så lockande och förförande vacker i kontrast till en skrämmande verklighet.
Fastlåst mellan två världar, där den verkliga ter sig lika overklig som sin motsats.
Dina texter är så starka, modiga och nakna och jag vill som vanligt ingripa, trösta, förklara att så ser det inte ut; verkligheten är inte odelat ond. Våga ta steget ut och upptäck att änglar inte behöver ha vingar, de kan hela ändå......
Du är helt otrolig och jag hittar inte fler ord......
Tack för ditt mod!
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

berxper
berxper