Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1:08

1:09

1:10

...

1:15

...

1:19

1:20

1:21




Det regnar änglahår i natt



1:22

en klockradio som enda sällskap

spottar ut gamla nostalgi-hits

Borde kanske le men jag ryser

fryser

Magsäcken vänder sig ut och in

kryper ihop till ett russin

en korint

en liten Marilyn manson-pupil

 

En nypa luft, en flaska koskenkorva,

en filtrerad renad medicin mot en smutsig omvärld

Silverfärgad skruvkork, blåa skårade piller,

röda sidensandaler och en öppen dörr till himmelriket

Ett litet steg mot lycka

höger fot först, och sedan en fröken vänster 

 


Åh!

Stjärnorna ler mot mig i natt

gubben på månen bjuder upp till dans

Seglar fram i snöyra

lämnar vita marsmallows-moln efter mig

Trallar till Travolta

leker isprinsessa i glittriga lösögonfransar

och rosa kort vid kjol


Skrattar fågelkvitter, sjunger fyrstämmigt, istappar blir mjuka

marken luktar magnolia, luften smakar körsbärssaft

Jorden blir platt

och hela världen tycks alldeles alldeles underbar

 

Vilar en stund på en sommaräng

nakenbad i bubblig badbassäng



Jon Blund följer mig hem den morgonen

bäddar ner mig i min säng

kysser min panna

tystar 80-tal

Suddar färger



glömmer olycka under min kudde



men jag fnissar fånigt mellan färgade lakan

för jag tror mig ändå minnas


att jag levde för en stund




Fri vers av Bissen
Läst 417 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-04 21:41



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Fint skrivet om först smärtan sen drömmar bort till ställen man mår bra på , det var det jag kom o tänka på när jag läste din dikt
Fin lek med smakande luktande smekande ord

mvh Anna-Karin
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Bissen
Bissen