Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*


Månskensbönder


Isrosen,
denna förnämligt glittrande vallgröda
som nu breder ut sig över staden
duger knappast som foder
till något annat kreatur
än fantasin.

Det är söndag eftermiddag
och jag ser genom det upplysta fönstret
hur min granne svingar sin dammsugare
som en lie över vardagsrumsgolvet.
I mitt eget kök kluckar kaffebryggaren
som om den ruvade på en hemlighet.




Fri vers av peripeti
Läst 796 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-04 21:53



Bookmark and Share


  Nanna X
ja. det här är fint. här balanserar du den klassiskt vackra glittrande vallgrödan och isrosen (så välfunna ord!) mot dammsugare och kaffekokare. konsten går in i verkligheten och återupptäcker den, sånt gillar jag.
2011-02-24

  Elin R
när jag läser detta inser jag att det är synd att du inte publicerar så ofta. men tack för den här, den är fin.
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

peripeti