Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Co Mayo. Bild Richard Dalton.


Om havet.

 

jag drömde om havet i natt
drömde dofter av tång
tjära och salt
drömde stark blåst
och regnstänk mot kinden
jag drömde om gammal segelduk
och drivved på stranden
stenar snäckskal och skräp
som tidvattnet sköljt upp
drömde fårkroppar
som fallit från klipporna
och the Lighthouse längst ut
på udden
jag drömde om havet
lodade min längtans djup
det vilda
det ingen kan mäta

ta mig dit!
 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 1174 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-01-05 21:58



Bookmark and Share


  den nakna poeten
du har gått till botten med den här dikten
och fyllt med allt som finns i det lanskapet
när jag läser den så är det samma känsla
som att stå där vid havet du har fått med
preses allt förutom fiskmåsarna men det
var bara bra annars hade dom förstört den
vackra känslan tack för att du delar med dej
2013-10-11

  La Magnólia VIP
Helt underbar i sin enkelhet!!! Jag älskar också havet och kan känna så starkt allt det du beskriver! Mycket berörande!
2011-01-05

  Ola Rydberg
Riktigt bra jag som älskar havet
älskar ochså din dikt
som doftar
2010-02-28

  Ulf Lagerholm
ja denna text är ju totalt omöjlig att förhålla sig likgiltig inför, jag fastnar för koncentrationen, det romantiska, en genuin längtan, den kodade nyanserna som väl håller det patetiska, det "allmänägda" bilden stången

Tack!

klart bokmärke
2009-05-27

    wildrosen
Jag känner havets alla lukter..snyggt poetat..
2009-05-20

  CRAIDLARN
och HIT vill jag! vackert, målande, skön text
2009-05-01

  Johan Bergstjärna VIP
En stark havsdoftande dikt som fick mej att BESTÄMMA mej för att åka till havet i sommar... som jag alltid bara säjer att jag ska...
Myckert sinnlig & vacker naturskildring.
2009-01-20

  durr
Ja
2009-01-10

  Larz Gustafsson VIP
The Emerald Island, I presume...

Call of the wild...
2009-01-06

    Madeleine Ågren (Maduska)
Drömskt magisk, vacker. "Lodade min längtans djup" vill jag suga på länge.
2009-01-06

  kia k-n
Ja! Jag känner vinden riva och havets dofter fylla mig när jag läser din text. Jag följer med!
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger