Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Substitut

Istället för att drunkna
har jag istället försökt dränka

ångest
& diverse spöken

& alltid oftast
eller ibland
är jag övertygad
om att poesi
musik & rödvin
borde vara en mänsklig rättighet

för jag har aldrig riktigt hittat
ett likvärdigt substitut


& någonstans lever jag
för att få försvinna

i dessa små moln
av dimma
få gömma mig bakom
ett temporärt lyckorus
utvecklat
på konstgjord väg



& enligt mig
finns det olika typer
av människor -
de som dränker
eller de som drunknar


men kalla inte mig ytlig
när jag placerar er i byrålådor
beroende på musiken i er ipod

när du själv synar
alla du möter & ifrågasätter
huruvida de skulle passa
som din sexpartner eller ej

missförstå mig inte
men ett sådant beteende
kan bli tröttsamt
i längden


egentligen är vi nog alla
berusade själar
ingen känner
i vimlet av alla andra


& jag frågar mig
varför jag alltid hittar
mig själv
i inrökta vardagsrum
dansandes med ett vinglas
i högerhanden


jo, för att någonstans lever jag
ändå för att få försvinna

& istället för att drunkna
väljer jag att dränka




Fri vers av korrigerad
Läst 584 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-05 22:23



Bookmark and Share


    gnupung
Du är helt sjukt grym. Jag älskar den här och känner igen mig i så mycket. Du är en av mina favoritpoeter, helt klart.
2009-03-10

  Frederick
hmm, det här är lite för igenkännande.
du hade mig på knä redan vid första meningen.

bokmärker detta
mest för att jag tycker det här är bland det bästa jag har läst på länge.
tack som fan för läsningen, verkligen.
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

korrigerad
korrigerad