Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur bergen strömmar vi

Vi vandrar i salar med vindlande hörn.
Hit når ingen måne, hit ser ingen dag.
Du räds för din framtid, jag fruktar den björn
Som river mig håglös och svag.

Vi har inget ansikte dolda av natten
Men finner varandra på fingrarnas törst.
Du smeker min tanke, jag smakar ditt vatten,
Vi möts där vår saknad är störst.

Din hud tänder stjärnor i gruvornas svärta;
Jag speglar dig vackra, du ser vem du är,
För du ger mig modet att våga mitt hjärta
Och jag blåser tröst i din sfär.

Jag känner ditt bröst, hur det bankar av tvekan
Men ser hur det blommar av hopp i ditt hår.
Du följer mig då i den rangliga ekan
Med åror av längtan till vår.

För där under berget vi finner en ström
Dess mynning är oviss men loppet är skönt
Och under en filt värmer kyssar en dröm
Om ängar där gräset är grönt.

Vi dricker det salta och svettas i bruset
Det skummar runt kölen och vågorna bär.
Så öppnar sig havet och glittrar i ljuset
Och värmen är äntligen här.




Bunden vers (Rim) av Paedur
Läst 979 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-01-06 13:53



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fantastisk rytm, fantastisk poesi. =)
2010-05-30

  Lillasyster F
Takt och rim och målande bilder i en skön dikt som är ett riktigt guldkorn. Du är fenomenal!
2009-06-09

  dead_prez
FRUKTANSVÄRT bra. givet bokmärke.
2009-01-08

  Kristina Wallbing
...och ur dig strömmar en vacker porlande bäck av ord! Bland det finaste jag läst här på länge! Stående applåd!
2009-01-08

  Miss Mod
Enormt, enorm, saknar ord, typiskt, för den här texten är värd massor av fina ord.
2009-01-07

  Carola Zettergren
Himmel, vilken poesi!!!! Strålande på alla sätt och vis!!!!
2009-01-07

  Sanningsägaren VIP
Ja, värmen är onekligen här
den kan inte vara någonannanstans
när du bjuder den denna plats
med dina vackra ord
2009-01-07

  © anakreon VIP
Nattligt leende
och dito applåd
från
Carl-Erik
2009-01-06

  Burn
En vacker, väl samlad text. Ordet tvekan känns centralt, som den tvekande våren, inför allt det som kan blomma ut. Kan tvekan våga så finns så mycket att vinna. Och leva. Kanske måste man gå andra vägar än man först tänkt för att komma dit man vill. Raden "Vi har inget ansikte dolda av natten" talar för mig om att vara helt och fullt den man är. Ett av dom stora målen.

Att övervinna sin egen rädsla, och sitt eget motstånd, för äkta liv, det är där vägen ligger.
2009-01-06

  Erik L
Oändligt vackert och välskrivet!
Jag gillar verkligen de bilder du skapar. Formuleringarna, rytmen och rimmen sätter som en smäck! Jag lyfter på hatten och applåderar.
2009-01-06

  Blåbäret
vilken vacker ström av ord som du skapat...
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Paedur
Paedur