Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten handlar om barn, som far illa på olika sätt...


Lånade vingar

Vissa föds med lånade vingar
andra har fötter av glas.
Ingen går säker i sådant som lånats
och ingen går oskadd i glas som har krossats...

Tveeggat är svärdet av silver
och guldet endast en chimär.
För vem kan bli riktigt mätt
av pengar och guld i vår värld?

När hjärtat skriker efter bekräftelse
och ögonen söker vila för en stund...

Barn med hungriga magar
och törstande själar
så många det finns på vår jord
där kärleken ej längre finns...

Ja, många barn har för längesen
lämnat den plats
där barnasinnet bor,
likgiltigheten och våldet förstört deras tro...

Jag ber en bön för deras själar
som irrar omkring utan hem.
De som ser med tomma ögon
och går omkring i trasiga skor...





Fri vers av klio
Läst 428 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-07 08:14



Bookmark and Share


  MammaMia
Bra språk. Du sätter så bra ord på smärta o beskriver med din ord.
2009-01-13

  maryann
sanningens ögonblick , precis som det är i vår kalla värld. DU SER DU BER , 2009-01-11

  Miss Mod
Du lyckades på ett ändå uthärdligt sätt, sätta ord på denna avskyvärda situation som på många, många ställen råder.
2009-01-07
  > Nästa text
< Föregående

klio
klio