Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(En av min Fars dikter)


Hallelujavärld

Det har varit bittra stunder när jag
sett hur människor gått under
medan andra framburit sin offergärd
i en glittrande hallelujavärld
Man har varit så fjärran från nöden
från synden, skammen och döden
och njutit vid egen härd
i en glittrande hallelujavärld
Man har bett, sjungit och spelat
och kollat om någon har felat
och noga man följt deras färd
Från sin upphöjda hallelujavärld
Men när Mästarens kallelse ljuder
och ett Kärleksuppdrag han bjuder
Vi prioriterar mötesbesökskristendomen
Ofelbarhetskristendomen och hallelujaropskristendomen
och den vet vi är mycket värd
Månntro när vi skall höra Mästarorden
och frågan ställs om tro på jorden.
Säg månne vi skall vakna då,
'För sent men smärtsamt förstå
Att domen går över vår värld
Vår glittrande hallelujavärld.

1979




Fri vers av palle
Läst 377 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-07 22:56



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Man har varit så fjärran från nöden
från synden, skammen och döden
och njutit vid egen härd
i en glittrande hallelujavärld

Ja, där prövas man nog ej i tron. En klok dikt. Trevligt att din Far också skriver.
2009-01-19

  Larz Gustafsson VIP
"Jag lever i Hallelujaland" är en gammal fin maranatasång.

Själv har jag inte varit på ett möte sedan i augusti, men där två eller tre är församlade i Jesu namn, där är Han mitt ibland oss.

Jag tror att den kristendom som inte vet av några kriser saknar djup.
2009-01-08
  > Nästa text
< Föregående

palle
palle