Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid hans fönster

Himlen är grå
han ser ut över den tysta snötäckta gården
med tårfylld blick
följer han fåglarna som flyger
från tak till tak
Små droppar av smält snö
slår emot fönsterblecket
Han står och funderar på Meningen...
Kanske ett ord som bara existerar här
och inte utanför vår värld
Vissa ord är skapade av människan
så förstår De som står över oss
vad vi känner och vad vi säger till dem?
Måsungen som nu blivit stor
äter av talgbollen han lagt ut
Den ena efter den andra brottas med bollen
som nästan blir till en stor snöboll
Nu när snön ligger på marken kom de till användning
Några av kråkorna försöker också få i sig lite mat
Skatan tvättar sig för fullt i snön
Skatan som brukar vara där har äntligen hittat tillbaka
efter att den blivit väckt och ivägskrämd av alla raketer på nyårsnatten
Koltrasten likaså
de ser varann
Så stilla
så tyst
bara dropparna mot fönsterblecket hörs
och fåglarna förstås
...och posten som damp ner i brevinkastet
bara reklam
inga brev
inga handskrivna brev
Han tänker att det hade varit fint med ett riktigt brev

Där tänker han stå idag
vid sitt fönster
se ut över sin trygghet
som hjälper honom att överleva dagen
















Copyright ~ Pluie ~©2008




Fri vers av ~ Pluie ~
Läst 515 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-08 10:20



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Vacker vardagsberättelse, med vemod, ensamhet .....må det ljusna för Dig ....
2009-01-08
  > Nästa text
< Föregående

~ Pluie ~
~ Pluie ~