Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gazaremsans barn


Utom inom annorledes
stungna suger blod
gatan ropar ut den ledes
suktan efter mod
att vi det förstod

Skränet skriket ramavrålet
sprängda lemmars blod
vapenlösa möter stålet
livets sista flod
att vi det förstod

Blickar blundar blindbocksbindlat
leken smakar blod
drömmar väntar tankesvindlat
ingen mänska god
att vi det förstod

att vi det förstod




Fri vers av halmstrå
Läst 347 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-01-08 11:38



Bookmark and Share


  glittertindra
gripande skrivet..
2009-01-13

  © anakreon VIP
Smärtsamt om den fasa
som nu drabbar Gaza.
Må de som har makten
snarligt stoppa slakten!
2009-01-10

  Carola Zettergren
Mycket skickligt skaldat om det fasansfulla...viktig poesi!!!!
2009-01-10

  korpfjäder
Kan bara hålla med papillon, skickligt vävt det här. Och konflikterna i världen som drabbar barnen måste man alltid prata om. Skrika om. Sparka om.
2009-01-08

    papillon
Tung och skickligt formulerad text i effektfullt bunden form - du har en unik känsla för rytm och flätning och dessutom förmåga att skapa egna versmått - man applåderar!
2009-01-08

  Kim VIP
Ja för länge sen, tyvärr!
2009-01-08
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå