Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett för en bitter änka


Förlorad är den tår som ej blev gråten
en sorg som låstes in i gyllne bur
och lämnad att bli gest i hög kultur
förklarad där en mänska blir förlåten

och ändå når till himlen klagolåten
som kvides i de glömdas krökta lur
en tonernas förgrämelsers struktur
bekänd och sedd men aldrig överlåten

Så torkar livet in i kindens mjuka
bedövar allt som en gång varit hopp
och vätan vänds i bitterhetens salt

och ingen hjälper dem som blivit sjuka
av grämelsen som stelnat känslig kropp
här höves kärlek mer än tusenfalt











Fri vers av halmstrå
Läst 274 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-09 08:37



Bookmark and Share


  glittertindra
visst är det så, kärlek lappar ihop de flesta sår och revor... otroligt vackert skrivet...
2009-01-13

  © anakreon VIP
Ojojoj, vilken välförtjänt applåd du får!
2009-01-12

    papillon
Jag har slutat att förundras över ditt självklara tekniska handlag och övergår härmed till att skamlöst njuta av ditt språk och dina bilder -
"Förlorad är den tår som ej blev gråten"
och
"Så torkar livet in i kindens mjuka" -
är verkligen rader som fastnar........
2009-01-09

  Svartsilver
Jag må säga att du är väldigt skicklig på sonett!
Mycket vackert jag har gåshud:)
2009-01-09

  korpfjäder
ännu en av dina vackraste
jag tar in och vilar i kärleken och hoppas att bitterheten aldrig blev bofast i mitt liv.
2009-01-09

  Kristina Wallbing
Åh, så oerhört vackert!

"här höves kärlek mer än tusenfalt"

ja, sannerligen behövs kärlek i denna jämmerdal!
2009-01-09
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå