Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hört på P1 för några veckor sedan där tre före detta missbrukare från Umeå beskrev sin resa från förnedring till självrespekt. Tycker att dessa tankar ger uttryck för något allmängiltigt som vi alla kan lära från....


100 ord: Bostadskarriär för själen

"Jag bodde länge i en trång tvårummare" sa han. "Jag visste inte av något annat". Så beskrev han sin mångåriga tillvaro som hemlös missbrukare.

"Men, fortsatte han, så började jag ana att det jag trodde var en tvårummare egentligen var en sjurummare". Jag log igenkännande. En människa instängd i sig själv, så hemlös han var - som börjat ana att det fanns mer där inuti än han vågat tro på själv.

Han tog sig upp, bröt sig ut ur sin trånga tvårummare och lever nu drogfri. "Nu, summerade han med entusiasm, har jag förstått att jag faktiskt bor i ett slott!"




Övriga genrer av ÅsaLena
Läst 307 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-15 20:18



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Underbart, helt enkelt underbart!
2009-02-16
  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena