Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny version av gammal text


Håll den tanken

Tappa inte modet!
Sluta aldrig gå!
Titta inte bakåt - där finns ingenting att få!
Ta dig själv i kragen!
Ha alltid koll!
Ställ dig rak i ryggen och håll tankarna på håll


Du står där i din morgondusch,
din morgonrush,
din Stockholmspuls
och känner alla runt dig som har saker till att gå

Tänk nu inte mer än så
Inget tål att grubblas på
Sluta gråta bakom masken
Stäng in känslorna i asken
men håll foten i klaveret och ha tankarna på håll

Gräv inte ner dig!
Sväva inte bort!
Längden spelar ingen roll för underbart är kort!
Ta ett steg i taget!
Sjung inte i moll!
Rätta dig till ledet och håll tankarna på håll


Nåt tränger in
Nåt pressas fram
Nåt trycker dig på bröstet
En inre röst av svek och skam
I örat ditt han väser fram:

"Le för fan, din pajas, le!
Krämporna vill ingen se!
Plåstra snabbt om såren och gör sen en snygg entré

Kasta sten i glashus!
Sluta genast ge!
Supa, slåss och knarka - alla goda ting är tre!
Lär ej känna apan!
Älta gammalt groll!
Ingenting du känner spelar ändå någon roll"


Håll händerna på ratten
Håll huvet ovan vatten
Håll jävligt hårt i hatten
och tankarna på håll




Fri vers av sorgsen
Läst 467 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-11 00:21



Bookmark and Share


  Christopher Constantinos Bernardi
Väldigt bra text om det dolda som många delar...bravo
2009-04-29

  Banehallow
egoparanoia om något. väl skriven.
2009-04-11
  > Nästa text
< Föregående

sorgsen
sorgsen