Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där viskar poeten

Det dunkar från blodet i vidskepligheten
Dit ljuset från staden ej når.
Där spelar han hunger, där viskar poeten,
Om stigar där ingen mer går.
I gläntan av björkar på tungan av drömmen
Där porlar den törst under isen i strömmen
Som människan glömt i fabriker
Så långt ifrån minnesreliker.


Han strövar till klippan vid forsens tabu
Och tinar dess frost med sin hand
Som blåbär på läppen är skogarnas fru,
Hans bultande hedendomsland.
Det skorrar från stråken i frihetens dans
Han spelar ut ungdomens flammande krans
Och färgen som kysser hans död
Är mogen och skälvande röd.


Var ton är ett liv i ett dånande vatten
Och ingen skall snudda den fela
Där ruset slår eld i den fallande natten
Som inte den smärtan kan dela.
Så sjung för ditt blod du som odödligheten
Än ristar i ord som den glömda poeten
För livet är rasande kort
Låt spela den tomheten bort.




Bunden vers (Rim) av Paedur
Läst 882 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-01-11 16:37



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
Om stigar där ingen mer går.
I gläntan av björkar på tungan av drömmen

+++++
2013-07-15

    ej medlem längre
Skickligt skrivet...
2010-07-23

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Flödande som musik rinner raderna in i ögonen. Underbar. =)
2010-05-30

  Caprice! VIP
Påminner inte så lite om Dan Andersson... Men du har en egen ton, se till att behålla den. Ljuvlig dikt!
2009-07-05

  lyckeli
författare är du...
författa det kan du...

allt jag kan göra
är att läsa och njuta....
2009-01-16

  Erik L
Skickligt skrivet (som alltid) och jag gillade formen och rytmen i denna. Fastnade speciellt för den sista versen.
2009-01-13

  Lola
Håller med Anna.
Lägger till att du är en av de smartaste jag vet.
2009-01-12

  Lena Krantz VIP
En dikt som berättar om andra tider än den här känns det som...

det är bra...det är rim med mening och utan haltande ordföljder och rytm....möjligen på ett ställe med vad sjuttsingen..

bra jobbat!
2009-01-11

  Anna H
Härligt! Som vanligt öppnar du en helt ny värld. Det är som att kliva in i en fantastisk saga fylld av skogens vemod och spelmän med brinnande hjärtan. Du viskar så vackert!
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Paedur
Paedur