Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
under alla lager av oberördhet lever en vulkan en dag kommer den att kasta glödande lava över sin historia och utplåna alla hatiska minnen. Men ännu pyser bara felräknade sonetter den eruptiva massan i små små rökpuffar över helvetet


långsamt vaknar kvinnan som var barnet under horan


I glödgat hat ska kniven slipas
förbannad vare horans namn
betalad men i smutsig famn
och skamlöshetens namn må gripas

att kroppens lustar inbegripas
älsklighetens ljuva hamn
lustans vackra gudanamn
hur ska skammen då begripas

avskydd kroppslukt, allt förrått
blickens oljade förstånd
född i äcklets tysta drägg

Eros vänd men djupt försmådd
hållen hårt på armsavstånd
flickans livslust mot en vägg




Fri vers av halmstrå
Läst 285 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-12 21:11



Bookmark and Share


  korpfjäder
ingressen, jag säger bara det, ingressen...
och sedan den där pusten hetta i den "felräknade sonetten"
som i sig inte känns så felräknad, rytmisk som vanligt när du skriver. Och en eller annan stavelse mer eller mindre spelar ingen större roll i det eruptiva perspektivet tror jag.
2009-01-13

  L Patrik W Johansson VIP
Det finns en avdelning i mitt Inferno som du kan gilla, men inte i klassisk stil som den här, stilrent, dessutom addar jag dig om det går bra
kanske blir det en madrigal eller två? vem vet...

Be well,
LPWJ
2009-01-13

    papillon
Jo, det här är en masugnstext - den är jäkla bra - men ingressen, den är banne mig magnifik!
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå