Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
se det som en predikan tillägnad Korpfjäder som lärt mig att det räcker att vara ärlig


Fyllot som gick före


Och biskopen skred med sin kräkla
i handen att slå på de kroppar
som utstötte vrål med sjujäkla
emfas och drack vodka i droppar
så stora som fyra små flaskor
att smuggla igenom de maskor
som omger ett himmelskt palats
”för satan, ge fyllot en plats”
Och biskopen skred med sin kräkla

Men där inför porten till nåden
fick biskopen svara på frågan
om hur han förvaltat förråden
och såg hur en ängel tog lågan
som varit hans liv till en pöl
och där blev ett fruktansvärt söl
men fyllot fick gå utan möda
direkt ut på mattan, den röda
just där inför porten till nåden

Så lär vi att makten ska dömas
av andra än de som har ord
- att sanning är det som ska drömmas
av människor födda av jord
Ett nerpissat fyllo på plattan
kan ge dig biljetten till mattan
- den mjuka som leder till livet
du vet, som det sagts och är skrivet
så vet vi hur makten ska dömas








Fri vers av halmstrå
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-13 13:28



Bookmark and Share


    Nicklas VIP
Bra skrivet!

och ja, det är klart att det skulle vara roligt att vara en såndär poet.... fast det räcker kanske med att skriva och vara människa


det är väl inte så pjåkigt att vara människa?
2009-02-02

  Lena Krantz
Härlig rytm och innehållet i sig håller gott

för visst är det så...det är inte för oss att döma
2009-01-14

    papillon
Snygg versform, läcker rimflätning och klokt innehåll.
Men alla biskopar skall inte dras över en kam!
"Näst sedlighet och gudfruktigt folk är små brännvinsglas det jävligaste jag vet"
yttrande tillskrivet ärkebiskop Anton Niklas Sundberg, 1818-1900
2009-01-13
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå