Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Yttersta Fräckheten

att ta saken i egna händer
- någon tänker frihet -
inte lägga ansvaret på andra -
ställa krav
på åtminstone medbestämmanderätt

att vandra under lydighetsoket
förneka kärleken till självet
anamma världens hat
med döden som fiende -
förslavande tanke som håller dig fången.
Bejaka ditt liv - bejaka din rätt till din död.





Fri vers av vera gade VIP
Läst 464 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-13 18:11

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    papillon
Att vi av samhället nekas rätten att välja tidpunkt för vår död är det yttersta förmynderiet - bra, Vera!!!
2009-01-13

  Ronny Berk
filosofiskt och för mej svårtolkat, den texten ! bejaka livet och döden ?
2009-01-13

  Pontus W.U
Snyggt format och formulerat! Vet däremot inte om det är den yttersta av fräckheter. Ibland är den största hämnden att envisas med att leva, trots all jävliget
2009-01-13
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP