Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om du kunde älska mig


en brutal förövare
och en ensam mor
och natten med sina
timmar dolda i mörkret;
mörkret dolt i svart

/

saker vi inte ser klockan tre:
att ett glas har spruckit i diskhon
att det ligger en sinnessjuk under
en parkerad bil
att jimmie är felmedicinerad
och ollar sin vägg;
att klockan just slår tre

tre

timmarna jag håller dig
stilla under min blick;
konturerna som slutar
och börjar på samma ställe

du går som en människa
som tappat livet,
sin egen skugga,
och dött under sina skor

och jag smeker lätt din kind
och lägger huvudet
mot din axel;
hur kan jag hata dig
hur kan jag någonsin hata dig
vart är du
vem är du
och om du kunde älska mig
skulle du göra det då?

den som gav dig livet
tog det tillbaka

hur många år
hur många timmar
hur många sekunder
hur många liv

saker vi inte ser
när klockan slår tre
fyra
fem
sex
fan

om du inte ser
hur ska du någonsin veta
vem du behöver vara rädd för
och varför

/

en brutal förövare

en ensam mor

en kniv

ett barn




en kniv i ett barn





Fri vers av inutimonster
Läst 959 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2010-01-20 19:18



Bookmark and Share


  aol
Ruggigt underbart skaldat,
2017-09-13

    ej medlem längre
Slutet är ju bara så jävla bra. Och dikten med.
2012-11-20

  Bevingad
Så underbar text. Skarp som kniven och hård som verkligheten, rytmisk och flytande i texten. Riktigt riktigt bra!
2010-01-23

  eelinpersson
där satt den.
känner att du har utvecklats sinnesstört mycket på de senaste texterna du skrivit.
skarpare, hårdare, rytmiskt.
jag är bara rastlös och svamlig nu.
men äckligt jävla bra.
/e
2010-01-22

  notsomad
underbar text men intensiva metaforer..gillar det där med den sinnesjuka och felmedicinerade Jimmie..du ger såna sköna bilder och jag kan riktigt känna uppgivenheten och tomheten eka mellan väggarna i den vita och cafe latte färgade lägenhet som jag ser framför mig. Du är sannerligen en inspirationskälla.
2010-01-22

  blaite
Mycket bra flyt i denna..kalas skrivet av dig
2010-01-21

  mayhem and order
jess box. jag är glad att du skriver.
så där rakt ur och utan en massa tjafs, det är du gansk ensam om. det ska gärna finnas rätt tillsatser, avsatser och all möjlig skit men what´s poetry?
om inte känslan!
du har den
2010-01-20
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster