Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snyltarnas vals


GRATIS ÄR GOTT

Visst är det skönt nu när ingenting kostar
allt som man önskar finns att ladda ner
och inget porto krävs när man postar
och ingen behöver brevbärare mer
och inte behöver man prenumerera
på tidningar längre allt finns ju fritt
för allt kan annonserna finansiera
vad välstånd kan inte reklam generera
vi behöver nog aldrig betala nåt mera
och aldrig mer skilja på mitt eller ditt

Visst är det trivsamt att slappna och följa
med i den snyltande tillvarons vals
låta det gränslösa utbudet skölja
över sig tills det står upp i ens hals
visst är det skönt att helt blint konsumera
helt utan tanke på vilka som har
skapat de verk som vi nu duplicera
som utan ersättning nu ska prestera
åt de som ständigt vill ha mer och mera
de snåla, de lata - de som bara tar

Vi är den bortskämda generationen
en generation som vill ha allting nu
vill och vill, ska man döma av tonen
i samhället kräver vi allt genast nu
vi levde helt skyddat från faror med mera
fick allting serverat på ett dukat bord
där vi kunde sitta och höglutt hovera
och lägga ut texten om allt vi prestera
och om vår förträfflighet tills vi krevera
det självgoda, självsäkra folket i nord

Visst är det skönt när man slipper betala
när någon annan betalar åt dig
för hur mycket än det teknikfolket talar
så vet att nånstans hopar räkningar sig
någonstans ligger den stora fabriken
där man packar maten du har på ditt bord
som du bara tror dyker upp i butiken
framställd med senaste it-tekniken
helst kopierad liksom med musiken
för allt ska va gratis åt snyltarnas hord.




Fri vers av Lars Anders Johansson
Läst 480 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-14 22:03



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
imponerande och mycket välskriven sak
och budskapet når fram och rimmen håller
hela vägen
snyggt som fan! (betyg sätter jag inte av princip)
Åsa
2009-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Anders Johansson
Lars Anders Johansson