Fotot taget av mig" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotot taget av mig


Timmarna innan

 

Av dygnets timmar finns det
några som alltid bråkar med mig.

Fram till lunchdags är det lugnt.
Då är det göromålsrutiners tid.

Just när friden lägrat sig
kaffet är urdrucket och mailboxen kollad.

Då slår den till.
Rastlöshetstomheten . . . .

Om jag inte passar mig då
så kommer hela sorgmanteln fram
och täcker över resten av dagen med
sina skygglappsvingar

Står jag bara stilla
utan att höras
knappt utan att andas . . . .
kanske jag inte märks
om jag har tur
slår sorgmanteln
sig ner på någon
annans axel

Den flög nyss förbi
men slog sig inte ner.

Jag håller andan och
gör mig osynlig.

Om jag bara klarar mig
tills det blir mörkt . . . .

I mörkret får jag skydd.
Då är jag räddad tills imorgon.

Imorgon börjar allt om igen.
På samma sätt varje dag.

Undrar hur det blir när
mörkret har gett vika.

Hur ska jag klara mig
utan mörkret . . .
kanske finner jag en
ny strategi
tills dess

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-15 15:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eva här.
2009-01-16

  Eva Langrath VIP
Så väl du beskriver denna kamp mot sorgens fåglar att låta dem häcka men inte bygga bo. Tack för att du delar denna din känsla.

Eva
2009-01-15

  Ilona _L
Väldigt vackert beskrivet om dina känslor... igen! Känner igen mig o tror att det delvis är därför jag vänder lite på dygnet denna årstid.Kram!
2009-01-15

  Gunnar Norrman
Önskar jag kunde vara med dig, när det känns så där. Min varmaste omtanke, får räcka så länge..
2009-01-15

  Njord
Du beskriver bra hur en dag kan vara i sorgens klor.
Som alltid skriver du så bra Jag känner med dig och känner igen mig lite i din text.
Bilden är urfin
2009-01-15

  Teresia Ridell
Sorgset. väl förmedlad känsla som jag delar. Fast jag fasar mörkret om någon utan av barnen inte är hemma. Då tycker jag mörkret är hotfullt.
2009-01-15
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP