Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför skulle inte jag

 

snäll storasyster

gav gärna lillebror allt

kramade hjälpte tänkte

aldrig på att han var annorlunda

min söta älskade lillebror

som inte kunde tala med ord

 

jag som alltid älskat orden

kunde inte läsa sagor för honom

men rita göra charader

spela teater med stora gester

då fick jag honom glad

tills jag var nöjd

 

det var inte mamma

trots min hjälpsamhet

hur skulle hon kunna vara

annat än allvarlig men jag

fick inga kramar vad jag minns

pappa var redan död

 

kärlek kärlek kärlek

var allt jag önskade 

i mitt sköra tillstånd längtade

så mycket alldeles för

så stark men så skör

 

bristande omvårdnad då

är nog ingenting idag

när gränser för hur barn

får ha det suddats ut

 

maskrosbarn passar bäst för den

som klarat sig för mycket

på egen hand men ändå gjort det

hittat sin begåvning och använt den

inte trillat utanför gängse normer

funnit möjligheten till ett bra liv

 

det är bara en sak man bör veta

om man saknar grundtrygghet och

den solvarma handen i ryggen

aldrig var där

då är man skör när livet brister

 

man kanske inte klarar

att leva vidare efter många

hårda smällar även om

man verkligen försöker och gör allt

 

och hur skulle man kunna

bli annat än skör

med en sådan start

 

ingen ska anklagas

allt är försonat och allt

är för längesedan förlåtet

 

det är bara det att den

sista svåra chocken som gav

posttraumatiskt syndrom

 

det är bara det att den

kanske är kvarvarande

resten av mitt liv och

varför skulle inte jag

drabbas

när det finns så många




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-16 19:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eaglemotains.
2009-01-17

  Vilsen Annette-hittar vägen
Sorg och kärlek, brist på.... klart att människan blir skör. Men ändå så stark för att du kan ge kärlek och det är en stor styrka och en viktig sådan!
2009-01-17

  jardan
Här förmedlas upplevelser som väcker känslor men också ger insikt, skörheten inför livet uppdagas i dina sorgsna rader.
2009-01-17

  Eaglemountains VIP
Sorgset, från hjärtat skrivet, Du önskade kärlek i det sköra, men nu berättar Du direkt från Ditt hjärta, som är fyllt av vemod och sorg, men har alltid har varit fyllt av varm kärlek som Du givit andra .....
2009-01-17

  Eva Langrath VIP
Rakt inifrån just du den du är och där du är, finstämt och sorgset, vilande.

Eva
2009-01-16

  Mr Lindemann VIP
Gillar denna skrivelse då den ger mig något av en känsla som du här lyckas förmedla på ett levande och verkligen finstämt sätt
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP