Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Volvochefen plockar ut arton miljoner i lön....


En liten berättelse om arton miljoner i sarek (eller var det sahara?)


Arton miljoner att deklarera
enkronor alltså

himla massa jobb

Man får skaffa maskiner som lägger dem
i högar om tio
någonstans i sahara där det finns plats
eller i sarek

sedan fyller man papperen
från skattemyndigheten med arton miljoner ettor
och nollor till deras datorer som tar emot digitala underskrifter
som koder

Under tiden hinner finanskrisen krascha
och volvo
lägga ner alla sina arbetare
under existensminimum

men när man ska hämta alla enkronorna där i öknen
hittar man dem inte i sandstormen
som flyttat gränserna för vad en människa kan stå ut med
i förnedring

Det enda
man kan se när man tittar riktigt nära
är kungens blanka ansikte

vad nu det är värt

sådär ute i ingenting
eller om det var sarek som ju ändå är en anständig nationalpark
och vad har skattemyndigheten med det att göra
när det

kommer till kritan
Som förresten är ett märkligt uttryck
för någon som kan köpa en lyxbil i månaden
men inte behöver

för de ingår i avtalet
utan
löneavdrag medan den som skruvat ihop den
får gå

utan avgångsvederlag att lägga ut i högar om tio
i sahara
eller ens sarek om det skulle vara mer anständigt
utefter vandringsleden


Man får önska att maskinerna blir kvar i sandstormen
så anskrämliga att inte ens skattemyndigheten
skulle invända

Det var allt









Prosa (Novell) av halmstrå
Läst 324 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-16 22:24



Bookmark and Share


  Inkarasilas
det var allt och jag har svårt att låta bli att flina mig till hysterisk krokodil, helvete vad du är vässad. Oh det är så nice. det var allt
2009-01-21

  Karin Andreasson
Riktigt vass och rolig. Jag sommarjobbade på Skatteverket i Sundsvall och kommenderades att granska deklarationer. De hade sk minimum antal deklarationer som skulle hinnas med per dag. Ett mål som ingen klarade av att uppfylla. Första mötet sa chefen, sommarjobbarna är för långsamma, ni måste speeda upp er. Sen gick en illa behandlad kollega till facket och vår chef kommer ner till våran avdelning för att få reda på vem som skvallrat. Tilläggas kan att jag sa upp mig efter två veckor. Fy fan. Aldrig mer jobb på skatteverket...
2009-01-19

  korpfjäder
Åh jag skrattar så det gör ont i revbenet som jag hostat sönder.
Ser alla de där arton miljonerna enkronor och direktören som försöker räkna dem ute i öknen. Svettigt och hemskt. Och sand överallt.
Tack för en härlig berättelse vännen!
2009-01-17

    papillon
Jamen kära du, tänk på ansvaret, tänk på hur han ständigt och jämt får sitta där och ansvara och ansvara............
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå