Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kom att tänka på hur fel vi kan tänka ibland, men samtidigt tro att vi har rätt och rättfärdiga både det ena och det andra. Nedan följer ett resonemang byggt på ett antal vanliga villfarelser som gjorde mig odödlig! Bara att inget stämde från början..


Med några enkla villfarelser kan jag göra mig övermänsklig, men jag kan inte bli poet.

Alla kända poeter är människor.
Jag är ingen känd poet
och därmed ingen människa.

Ingen människa är odödlig.
Jag är ingen människa
- jag är odödlig!

Odödlighet är övernaturligt.
Jag är odödlig
vilket gör mig övernaturlig.

Eftersom det inte finns några bevis mot det övernaturliga
kan ni inte göra annat än att erkänna mig.

Var med mig eller mot mig!

Ännu ett bevis:
Varje gång jag skriver blir det mörkt.
Jag släcker dagen när jag präntar ned dessa magiska symboler.

Jag släcker dagen.
Alltid.
Flera gånger har jag observerat detta samband.

Ingen människa kan släcka dagen.
Jag kan släcka dagen.
Jag är ingen människa.

Bara människor kan vara kända poeter.
Jag är ingen människa
och heller ingen känd poet.




Övriga genrer av Pontus Landström
Läst 2182 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-01-17 00:33



Bookmark and Share


    Dominoeffekt
Gillar verkligen denna text.
Gav mig massor med ny inspiration! Tack!
2009-10-04

    Patrique
Ett högst mänskligt resonemang...och därför också i det flesta fall vackert...som här....och sålunda icke i närheten av övermänskligheten - Just så som det skall vara....
Och i villfarelsen stöter man ofta på ledsagaren...
2009-01-20

    ej medlem längre
Gillar verkligen din ordlek. Tage Danielsson kunde inte gjort det bättre!
2009-01-18

  John William
Här märker man hur man utifrån deduktiv slutledning kan bevisa vidskepelsens till synes transcendeta natur.
2009-01-18

  Mats Henricson
Oj, vilka ord, en Fantastisk och Drömsk "Syn" på "sin egen person",att Du , sedan, "bortser" från det "realistiska" och "inlemmar din person i det Totalt Utopiska" det gör ,enbart, Totaliteten mer Fenomenal ! Bokmärker !
2009-01-18

  glittertindra
livet... det är poesi i sin omänskliga mänsklighet... bra skrivet...
2009-01-18

  Svartsilver
du! du skriver jäkligt bra!
2009-01-18

    Nattviol
*S*
jaa, så lätt vi faller i fällan
av villfarelser - bara för att de
passar oss!

tankeväckande och bra!
2009-01-18

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Hur som helst så skriver du förbaskat bra
2009-01-17

  L Patrik W Johansson VIP
Du är en lika gammal 17 åring som jag var, iaf så är du den äldste tonåringen på poeter.se

Be well,
LPWJ
2009-01-17

  Mackan
gillar dina ord
de är labyrinter som jag försöker navigera mig i

vackert och eftertänksamt

allt gott
2009-01-17

  Johan Pollnow
att tänka fel?
2009-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström