Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen ser, ingen hör, ingen talar högt om det


Eremitens enda önskan




Jag har en vän som
talar med änglar
de säger att han är döv


Och för alla som
vill lyssna
håller han mässa i
mörkrets ensamhet,
predikar
under månskensnätter,
blottar sina hjärtrum genom
poem på väggarna


Jag brukar hälsa
då han kommer smygandes
i korridoren,
brukar höra honom
fnissa i rummet intill


I öronen
sätter han ibland bomull,
och jag tror
att han vill lära sig blunda


Alla är lurade
av fri vilja


Han slipper förklara
det som ingen
orkar förstå






Fri vers av Marlene Anna Linnéa
Läst 710 gånger
Utvald text
Publicerad 2009-01-17 19:52



Bookmark and Share


  ordterroristen
Mycket intressant tankeverkstad jag tycker mig finna hos dig. Även estetiken tilltalar, naturligtvis.
2009-07-17

  Anguis
Många tänkvärda rader. Schnyggt helt enkelt!
2009-06-13

    resilient
Ah - jag har aldrig tänkt mig eremiter som fnissande. Men en eremit beskriven på det här sättet får mig att förstå att det finns gott om sådana idag.

"alla är lurade av fri vilja". Snyggt!
2009-05-04

    Mejja
Tycker om denna.
Stark.
Fylld
2009-01-31

    miramari
Gillar! Tankeväckande rader. Bra flyt i skrivandet.

"Han slipper förklara
det som ingen
orkar förstå"

"Applåd"
2009-01-19

  Lotti
underbara rader....
2009-01-19

  Karin Andreasson
Vad vackert! Ja ingen hör, ingen ser, ingen orkar se förutom dom som kan tala med änglar.
2009-01-19

  Carola Zettergren
Helt underbart bra skaldat!!!!
2009-01-17

    Solros
Så vackert och talande kan få skriva
2009-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag talar direkt med Jesus och Han med mig.
2009-01-17

  Ola Rydberg
Udda intressant som gav mersmak
2009-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Marlene Anna Linnéa
Marlene Anna Linnéa