Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåtelsens kraft

Det var den dagen
då förlåtelsen stillsamt
tog vägen genom vår by

Det var den dagen
glädjens frön
fick sin grodd och
började spira

När försoningens kraft
lyste i hemmen
vibrerade himlen

Den dagen förlåtelsen
tog vägen genom vår by
rullades röda mattan ut

till människors räddning
och själars frälsning

Bara fötter
som trampats blodiga
på vassa pikar
och syrliga kommentarer
borrade tårna djupt
i det mjuka luddet

Den dagen förlåtelsen
stillsamt tog vägen
genom vår by


började den leva




Fri vers av Lia-Lej
Läst 1002 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-01-18 16:00



Bookmark and Share


  Redeemer
Underbart skrivet, och så fylld av hopp!
2009-02-08

  Michaela Dutius
Vilken dröm Lia-Lej att förlåtelsen tar vägen genom byn....då står alla vägar öppna...
2009-02-01

  Johan Bergstjärna VIP
Positiv dikt.... men verklig förlåtelse innebär ofta tårar, smärta, vrede & djup sorg.... innan man når till den andra sidan... till den röda mattan...
2009-01-30

  Anna Liljestrand
Vackra rader som lättar för egen kraft!!
2009-01-30

    sunnanvind
Fantastisk dikt som visar hur betydelsefull förlåtelse egentligen är..ur den kommer kraft större än vi anar!
2009-01-30

  Bodil Sandberg VIP
får gåshud..en fantastiskt fin dikt!
2009-01-21

  Maria T
Förlåtelsens kraft skapar liv
i en hel by och glädjen börjar
spira. Underbar dikt.
2009-01-18

  Suzy med punkterna
Förlåtelsen är det finaste vi har! Bra skrivet in i minsta detalj!
2009-01-18

  korpfjäder
Den där förlåtelsen har många byar att vandra genom...
fin bild!
2009-01-18

  Fredrik Stillesjö
Hej Lia-Lej!

Härlig dikt! Känns som man vill dra ut på landsvägen och hälsa förlåtelsen välkommen... Hälsar vännen Fredrik
2009-01-18

  Kristina Wallbing
Vilken förunderligt STOR DAG!! Du målar så vackert med finaste penseln försoningens och förlåtelsens Tavla! Stående applåd!
2009-01-18

  Kim VIP
Älskvärt!
2009-01-18

  Carola Zettergren
Mycket mycket vackert skaldat av dig!Applåder!!!
2009-01-18

  Gawain VIP
Tycker den här var fenomenalt bra! Den är liksom så ödmjukt fin på nåt sätt, så varm och ädel. Me like much.
2009-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej