Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ömhet



Mjukhetens behag gör ömheten mer sårbar.
Det är inte alla som förstår,
att ömheten är dubbelsidig:
den som ömmar djupt för andra
är desto mera sårbar själv
och råkar alltför lätt mer illa ut
än andra. Konsekvensen eller resultatet
är att dessa ömsinta och sårade martyrer
genom många krockar får en garvad yta som bedrar,
då de tycks ha ett kraftigt skinn på näsan
som bara döljer dåligt höljda sår på djupet.
Ju mer ömhet, desto mera sårbarhet,
så var rädd om dem som ömmar
och var öm mot dem tillbaka.





Fri vers av Aurelio
Läst 1717 gånger och applåderad av 47 personer
Utvald text
Publicerad 2009-01-19 14:31



Bookmark and Share


  erkki
Väl Valda Visdomsord!
2009-12-15

  Epione VIP
Så sant så sant.
Skinnet på näsan är bara torkade tårar.
Munnen som ger hårda ord är bara rädsla.
Du skriver med spiken på huvudet..:)
En ros och en applåd
2009-10-07

    ej medlem längre
underbar

tar med mig att leva efter
2009-09-28

  CJ
väldigt fin :)
2009-04-01

  Lyraste
...din dikt ska det vara...Har tyvärr slagit huvudet i något hårt. Är öm själv.
2009-02-18

  Lyraste
Jag tycker att den dikt är så fin. Bokmärkt i min värld.
2009-02-18

  Diana,V
storsint, realistisk & ödmjuk.
2009-01-24

  durr
det var en mycket ömsint text av någon som vet vad det innebär....
2009-01-23

    Free
Tänkvärd text som nog inte alla kan förstå helt. Jag undrar själv om jag gör det. I vilket fall är den väldigt fin :)
2009-01-23

  Mr Lindemann VIP
Här fick du så till det må jag skriva då, så.



Givetvis bokmärkes texten
2009-01-22

  The Bitch
Ibland har det gått för långt för att någon ömhet mera skall hjälpa.
2009-01-21

  "Silver" VIP
"Konsekvensen eller resultatet
är att dessa ömsinta och sårade martyrer
genom många krockar får en garvad yta som bedrar,
då de tycks ha ett kraftigt skinn på näsan
som bara döljer dåligt höljda sår på djupet"

Det är det som i mina ögon gör denna text speciell, detta samband som beskrivs mellan den råbarkade ytan och det sårbara inre. Vackert, och grattis till bokmärkningarna!
2009-01-20

  Christine Sabel
Tack før de orden, det ær nog sant.
2009-01-19

  Aurelio
Tackar, allesammans!
2009-01-19

  Carola Zettergren
Mycket sanna ord, fint beskrivet!!!!
2009-01-19

  Piann VIP
Tycker så mycket om denna text.
Den säger så mycket. Man är sårbar
i sin ömhet men det är alltid en balansgång.
Bokmärker!
2009-01-19

    ej medlem längre
Du skriver med ömhet om ömhetens människor. Du fick mig att stanna upp och fundera över de ömsintas egna sårbarhet. En text värd att sparas
2009-01-19

  Suzy med punkterna
Så betänkvärd och fin.
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio