Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag passar i retro klär av mig vintage





vi tar vagnen
till någonstans
lång långt borta


med henne är varje dag en natt
ett äventyr en jakt räkna
alla stjärnor innan det blir dag
igen




grattis till din examen
berätta
hur doktorerar man i
idioti




shabby chic
jag var i
skabbigt skick
du hänger med
hem ändå








det går folk på alla avenyer
vad är en personlighet i en
takt där ingen ser någon
annan



kan vi byta
din kärlek
till henne mot
mitt karga
liv


jag är inte van
vid att någon
väntar så jag
kan inte gråta
bara för att du
går



jag blandar samman dig
med några vintage-kjolar
du är så överallt men
aldrig har vi andats
samma torra
andetag



du ska bli svart
kring ögonen
jag ska ha dig
för bövelen



jag tar vagnen
till någonstans
långt långt borta
jag är nära
nu




ullevi norra
en station till
innan jag ska
av












Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 963 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2009-01-28 01:16



Bookmark and Share


  Linn G
Bookmarker - lätt. Tycker om sättet du skriver på.
2012-07-31

  Patrik Englund VIP
skickligt.
2009-09-06

  Donny Boots
Jag gillar det här.
2009-06-09

  Emmelina
'jag är inte van
vid att någon
väntar så jag
kan inte gråta
bara för att du
går'

jag tror det var där någonstans jag föll
2009-03-23

  Gunsan
vilken skön ton denna text har!
en höstnatt i Göteborg ... jag hör berättarrösten och ser jaget på en spårvagn ... på väg till något nytt
2009-02-06

  Michaela Dutius
Drivet i dina ord- utan att ett ögonblick tappa ögonmärket eller poesin är helt bedårande
2009-02-01

  papessa
väldigt skönt skriven....väldigt bra...
2009-02-01

  Mikael Lövkvist
Jag tycker att din poesi hela tiden utvecklas. Det är ju en balans det där med att låta flödet bara flöda, och sen det där med att putsa till ett verk. Tycker att du lyckas riktigt bra här. Dikten blir bara bättre och bättre; växer liksom inom sin egen rytm, och jag blir fångad i vad din berättarröst har att förtälja om dina upplevelser och betraktelser.
2009-01-31

    Trast
Snyggt man vill åka spårvagn in i sig själv och in i den som skrivit.
2009-01-30

    Gerard
Wow!

"jag är inte van vid att någon väntar så jag kan inte gråta bara för att du går"

Detta ensamt är det bästa jag läst på väldigt länge.

Tack!
2009-01-29

  Mr Lindemann VIP
Stilrent och närapå klassisk i sitt utförande
Kan vara retroexpressionistiskt ifall man vill det då...
2009-01-29

  Elin R
enkelt och slipat
känns både klassisk och väldigt nu
2009-01-29

  mikael ejdemyr VIP
Precis vad jag behövde, en avklädd dikt!
2009-01-28

    Melona
jävligt snyggt elin

du, detta är lekfullt allvarligt
så mycket du, snabelin...
2009-01-28

    Herr Ångest
åh, men vart ska du!?

Dy bygger upp en spänning. men vill ju veta vad som händer sen..

Är nyfiken som i en strut.. :P
2009-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP