Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hände ikväll vid bensinmacken. Skulle fylla däcken med luft vid en mack.


Skjutsar du mig till Vallby för en 50-lapp?

In i mörkret,

åk och far

ut ur dörren

huka och gå


Entrén inbjudande

natriumgult på distans

Luften krymper in

diesel och bensin


skugga

nära pump och port

skugga

stilla förbi

väsen krälar

ålar

för nära

fara


ut igen i köld och

*snäpp!* och *klicksccht!*


på huk i skugga

skruva av hatten

större skugga,

...ja?


oljiga mekanikerlabbar

fast utan smidighet

lappen är krokig och sliten

i ett grepp av uppgivenhet

uppsynen är suddig och moloken:


"Skjutsar du mig för en 50-lapp?"

Tankarna rusar igenom huvudet. Var kom han ifrån? Är jag i fara?


Vad svara:

Vägens riddare?

Rädda själ i nöd?

Naivt utnyttjande eller medmänsklighet?


"Nej, tyvärr. Men pröva med han där borta."

*Pekar svävande mot plats längre bort.

Säker plats för jag. På andra sidan plåt och glas. Och åker hem, kanske bakom ignorerande fasad...




Fri vers av 1up
Läst 486 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-19 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1up
1up